O lo'o fa'amamaluina e le au gaosi Saina ia So'oga Fa'atamaoaiga ma Atunu'u RCEP

O le toe faʻaleleia o le tamaoaiga o Saina ma le tulaga maualuga o le faʻatinoina o le Faʻalapotopotoga Faʻapitoa Faʻa-Itumalo (RCEP) ua faʻamalosia ai le atinaʻeina o le vaega o gaosiga, faʻatupuina le tamaoaiga i se amataga malosi.

O lo'o i totonu o le itulagi tuto'atasi a Guangxi Zhuang a Saina i Saute, lea e feagai ma le tamaoaiga o le RCEP i Asia i Sautesasae, ua ausia e le kamupani se manoa o mea mata'utia i maketi i fafo i lenei tausaga, o lo'o si'itia ai le galu o le toe fa'aleleia o le tamaoaiga o Saina ma le fa'ateleina o le felagolagoma'i a Saina-RCEP.

Ia Ianuari, na siitia ai le aofaʻi o masini faufale a le kamupani i luga atu o le 50 pasene i lea tausaga ma lea tausaga, ma talu mai Fepuari, o le utaina i fafo o mea tetele eli ua siitia i le 500 pasene i lea tausaga ma lea tausaga.

I le vaitaimi lava e tasi, o uta na gaosia e le kamupani na tuʻuina atu i Taialani, faʻailogaina le vaega muamua o masini faufale na faʻatau atu e le kamupani i lalo o le maliega RCEP.

"O oloa a Saina o loʻo i ai nei le igoa lelei ma le faʻamalieina o maketi maketi i Asia i Sautesasae. O la matou faʻatauga faʻatau i le itulagi ua maeʻa atoatoa, "o le tala lea a Xiang Dongsheng, sui pule sili o LiuGong Machinery Asia Pacific Co Ltd, o le na faʻaopoopoina ua faʻavavevave le kamupani le saoasaoa o le atinaʻeina o pisinisi faʻavaomalo e ala i le faʻaogaina o le nofoaga faʻafanua o Guangxi ma lona vavalalata vavalalata ma atunuu ASEAN.

O le fa'atinoga o le RCEP ua ofoina atu ai avanoa taua mo atina'e gaosi oloa a Saina e fa'alautele atili ai maketi fa'avaomalo, fa'atasi ai ma le fa'aitiitia o tau fa'aulufale mai ma le fa'ateleina o avanoa e auina atu i fafo.

O Li Dongchun, le pule sili o le LiuGong Overseas Business Center, na ia taʻu atu ia Xinhua o le RCEP itulagi o se maketi taua mo le auina atu e Saina o oloa masini ma eletise, ma o se tasi lea o maketi autu a le kamupani i fafo.

"O le faʻatinoga o le RCEP e mafai ai ona tatou fefaʻatauaʻiga sili atu ona lelei, faʻatulagaina pisinisi sili atu ona fetuutuunai ma faʻaleleia le maketiina, gaosiga, lisi tau tupe, faʻatau oloa ma fetuutuunai oloa a tatou lala i fafo," o le tala lea a Li.

E ese mai i le kamupani faufale tetele, o le tele o isi kamupani gaosi oloa a Saina na latou faia foi se tausaga fou manuia ma le faatupulaia o oka mai fafo ma le manuia i le maketi o le lalolagi.

O le Guangxi Yuchai Machinery Group Co Ltd, o se tasi o kamupani gaosi afi sili ona tele a le atunuu, na vaaia foi le mataina o le faatinoga i maketi faava o malo i lenei tausaga, ma le fiafia i le siisii ​​o le faatauina atu i fafo ma le faalauteleina o sea maketi.Ia Ianuari, na siitia ai le 180 pasene o oloa auina atu i fafo a le vaega mo afi afi i le 180 pasene i lea tausaga ma lea tausaga.

I tausaga talu ai nei, o le faʻatupulaia o pisinisi fou-malosi ua avea ma malosiaga fou mo kamupani gaosi oloa i maketi i fafo.I totonu o se faleteuoloa, e faitau afe vaega taʻavale mo taavale fou-malosi (NEVs) mai le SAIC-GM-Wuling (SGMW), o se kamupani gaosi taʻavale tele i Saina, ua faʻapipiʻiina i totonu o pusa, o loʻo faʻatali e lafo i Initonesia.

E tusa ai ma le saunoaga a Zhang Yiqin, o le faʻailoga ma le faʻalapotopotoga faʻapitoa faʻatasi ma le kamupani taʻavale, ia Ianuari o le tausaga nei, na faʻatau atu ai e le kamupani le 11,839 NEVs i fafo, ma faʻatumauina lelei le malosi.

"I Initonesia, ua ausia e Wuling le gaosiga faʻapitonuʻu, tuʻuina atu le faitau afe o galuega ma faʻamalosia le faʻaleleia atili o le faʻalapotopotoga faʻapisinisi i le lotoifale," o le tala lea a Zhang."I le lumanaʻi, o le Wuling New Energy o le a totonugalemu i Initonesia ma tatalaina maketi i Sautesasae Asia ma Sasaʻe Tutotonu."

E tusa ai ma faʻamaumauga mai le National Bureau of Statistics, o faʻamaumauga a le pule faʻatau (PMI) e sili atu le malosi nai lo le faʻamoemoeina mo le vaega o gaosiga a Saina na oʻo mai i le 52.6 ia Fepuari, mai le 50.1 ia Ianuari, faʻaalia ai le malosi sili i le alamanuia.


Taimi meli: Mati-24-2023